Siirry sisältöön

Täysin kotimaista tuotantoa

Maaliskuussa 2022 Laatupeite Oy vietti 70 -vuotisjuhlaa, yritys on toiminut Tampereella jo vuodesta 1952. Ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta valmistaa käsityönä laadukkaat ja kestävät tuotteet. Laatupeite Oy :n tuotannossa ovat 100 % puuvillatuotteet (peitot, tyynyt ja petauspatjat), vaahtomuovipatjat ja vanhanajan taittopatjasarjat. Meiltä saat tuotteet myös erikoismittaisina.

Puuvilla on eniten käytetty kasvikuitu

Puuvillan osuus kaikista käytettävistä kuiduista on noin 45 %. Puuvillaa on viljelty jo tuhansia vuosia. Höyryvoimalla toimivien kehruu- ja kutomakoneiden kehittäminen 1700-luvulla alkoi lisätä puuvillakankaiden tuotantoa huimasti. Puuvilla syrjäytti muita aiemmin yleisiä kankaiden materiaaleja, Suomessa esimerkiksi pellavan.

Puuvillan kuidut ovat peräisin siemenkodista, joiden lumivalkeat siemenhahtuvat ovat raakakuitua. Puuvillan lanka on ohutta, sileää materiaalia ja se kestää kuumassakin vedessä. Puuvilla menestyy parhaiten lämpimässä ja kuivassa ilmastossa. Puuvillaa tuottavat eniten Intia, Kiina, USA ja Pakistan.

Puuvillan edut

  • kestävä kuitu
  • ei sähköisty
  • helppo värjätä
  • hyvä imemään kosteutta
  • hinnaltaan suhteellisen edullinen
  • sietää korkeita silityslämpötiloja
  • pehmeän tuntuista.

Puuvillatuotteemme ovat miellyttäviä, kestäviä ja hengittäviä. Puuvilla on ihanteellinen materiaali kutiavalle iholle ja siten monet villalle ja keinokuidulle yliherkät voivat käyttää puuvillasta valmistettuja vaatteita ja vuodevaatteita. Puuvillatuotteille suositellaan yleensä konepesua 60 asteessa.

Huonekaluja, jotka kestävät tuntuvat mukavilta

Valmistamme huonekalumme hyvistä, kotimaisista raaka-aineista. Rungot tehdään puusta ja pehmusteina käytetään kestäviä ja laadukkaita kotimaisia vaahtomuoveja. Palvelu on yksilöllistä ja tuotteet voidaan valmistaa myös asiakkaan omasta kankaasta. Sohvissa ja nojatuoleissa keskitymme istuinmukavuuteen, korkeaan laatuun ja kestävyyteen. Kaikki tuotteemme ovat kestävää kotimaista työtä. Jatkamme Huonekalu Laineen malliston laadukkaiden sohvien ja nojatuolien valmistusta.

Jälleenmyyjiä ympäri Suomea

Tuotteitamme myyvät hyvin varustetut huonekaluliikkeet kautta maan. Kysy paikallisesta huonekaluliikkeestäsi, tai kysy lähin jälleenmyyjäsi meiltä. Voit myös tutustua jälleenmyyjiimme tästä »