Siirry sisältöön

LP 100 patjat

Kuinka valitset patjan

Millaiseen käyttöön patja tulee?

Jatkuvaan käyttöön kannattaa valita korkeatasoisia tuotteita. Tilapäiseen, kevyempään käyttöön soveltuu vaatimattomampikin laatu. Vaahtomuovipatjoissa tilavuuspaino kertoo patjan laadusta ja kestävyydestä. Nukkumamukavuutta voidaan lisätä vielä erillisellä petauspatjalla.

Käyttäjän paino ratkaisee

Raskaampi henkilö tarvitsee tilavuuspainoltaan raskaamman patjan ja muun pehmusteen. Aikuisille suositetaan 30 kg/m³ tai sitä raskaampaa patjaa.

Millaista tuntua haluat patjalta?

Tänä päivänä vaahtomuovilaaduissa löytyy paljon vaihtoehtoja. Valikoimassa on kovaa, pehmeää, kimmoisaa, pintapehmeää ja tukevaa laatua. Viskoelastinen laatu muotoutuu kehon painon ja lämmön mukaan. Eri vaahtomuovilaatuja voidaan myös yhdistää toisiinsa kääntöpatjoiksi.

Millaiseen vuoteeseen patja tulee?

Vaahtomuovipatjalle suositellaan säle- tai reikäpohjaa, joka antaa patjan hengittää ja näin lisää käyttöikää. Laadukkaan patjan käyttöikä on 10-15 vuotta ja sijauspatjan 5-7 vuotta.

Kenelle vaahtomuovipatja soveltuu?

Vaahtomuovi on turvallinen materiaali. Siinä ei ole allergiaa aiheuttavia, haihtuvia aineosia. Vaahtomuovi ei myöskään pölyä ja soveltuu hygieenisyytensä ansiosta myös allergisille henkilöille. Vaahtomuovin hoidoksi riittää tuulettaminen ulkoilmassa ja imurointi.